Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венецуела ще продължи да подкрепя Сирия

10 октомври 2012, 07:50 часа • 3174 прочитания
Преизбраният за четвърти мандат президент на Венецуела Уго Чавес потвърди, че позицията му на подкрепа за действащия режим в Сирия не се е променила. “Как да не подкрепим правителството на Башар Асад, щом като е законното правителство в Сирия?”, попита Чавес на пресконференция в Каракас, съобщава венецуелското издание Universal, предаде БГНЕС.

“Трябва да подкрепяме суверенитета на другите народи, Сирия е самостоятелна държава, както са и САЩ”, каза още венецуелският лидер. Той също оцени високо позициите на Русия и Китай относно събитията в арабската държава.

Президентът на Венецуела изрази и готовността си за диалог с опозицията, но “без подчиняване на правителството на интересите на буржоазията”. “Не се намирам в президентския дворец, за да се подчинявам на интересите на буржоазията, а още повече, когато става въпрос за моето правителство и за държавата”, каза Чавес. По неговите думи, националните интереси и изискванията на конституцията ще се намират винаги на преден план.

Според Чавес, на скорошните избори за президент в страната е била победена не политическата коалиция на Каприлес, а нещо много по-голямо – международна коалиция, притежаваща огромна власт. Зад кандидата на десните сили е стоял колониален проект, имащ за цел империалистическите сили отново да завземат властта във Венецуела, изрази увереност социалистическият лидер.

Редактор: Десислава Ушатова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес