Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венцислав Стефанов: Побой и насилие над протестиращите нямаше

15 ноември 2013, 20:10 часа • 27761 прочитания

Загубих здравето си след отвличането на сина ми. Внучката ми също е болна. Този, който се справи с уличната престъпност ще бъде премиер на тази страна до живот. Това сподели президентът на „Славия" Венцеслав Стефанов пред bTV.

Побой и насилие над протестиращите нямаше. В това съм категоричен. Бил съм на митинг в Берлин и съм виждал какво означава бой. Циганите грабят, изнасилват и убиват. Лумпени крадат и чупят, а ние после обвиняваме полицията. Протестиращите нямат никакво право да бутат и дърпат загражденията, и да налитат на полицаите. Нека да си минават мирно от там и да си протестират, заяви още Стефанов. 

В България всичко е безнаказано и за това се докарахме до това положение. Днес преди мача „Славия" - "Локо" (Сф) са се били фенове. 15 души са арестувани и сега трябва да бъдат наказани възможно най-тежко. Законите в тази държава трябва да се спазват. Феновете на „Левски" и ЦСКА също се бият, а последствия няма. Нямам информация, че футболните агитки участват в момента в протестите, но няма да се учудя това да е факт. Тези хора също могат да се манипулират, заяви Стефанов. 

Нещата са много прости. Трябва да се хванем за ръце и да тръгнем напред. Да спрем да говорим този открадна толкова, онзи открадна толкова. Трябва промяна в политическата система. Трябват мажоритарни избори, категоричен беше президентът на „Славия". 

Няма нищо вярно в твърденията, че СИК е групировка на БСП. Да аз имам леви убеждения. Младен Михалев (Маджо) също е с леви убеждения. Има ли нещо лошо в това? СИК беше застрахователна компания и си вършеше много добре работата. Като цяло ние сме далеч от политиката. Нас ни интересува държавата да се управлява от политици, които се грижат за народа. В момента виждам, че правителството на Пламен Орешарски прави неща за хората, които никое друго правителство не е правило. Бойко Борисов никога не е бил член на СИК, категоричен беше Стефанов. 

Ако Станишев, Борисов, Местан спрат с простотиите и оставят Орешарски да работи, ще бъде най-добре. В парламента трябва да си подадат ръце и забравят за протестите. Чака ни тежка зима. Държавата е обрулена и трябва да мислим за хората. На държавата и трябва обединение. И да свалим Орешарски, кой ще го смени? Изредиха се всички и файда нямаше. Орешарски е финансист и направи много за социално слабите, за децата, завърши Стефанов. 

Венци Стефанов посочи, че деца от футболната школа на „Славия" цяло лято не са тренирали, защото са ходили на митинги и са получавали по 40-50 лева на участие.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес