Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Велико Търново ще има нова автогара

31 май 2014, 16:20 часа • 20622 прочитания

Велико Търново ще има нова автогара. Кметът на града Даниел Панов вече е одобрил със заповед обособяването на подробен устройствен план за парцела, намиращ се зад компанията за телфери „Елмот”. Информацията съобщи специално за в. „Борба” главният архитект на Велико Търново Николай Малаков.

Инвеститор е местната транспортно-строителна компания ЕТ „Надежда” – Надежда Христова. Срокове за изграждането все още не са посочени, като в момента се чака произнасянето на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

От МОСВ трябва да направят оценка за въздействието върху околната среда и да дадат разрешение за разработката, предвиждаща обединяване на три урегулирани поземлени имота – два от тях са съществуващи, а един е нов. Според замисъла съществуваща стара сграда, отредена за складови и производствени дейности, ще се преустрои в автогара с паркинг за 20 автобуса.

Четириетажната постройка е изградена в груб строеж с разгъната площ 4050 квадратни метра. Предназначението на имота трябва да се промени и сградата от производствена да стане обществено-обслужваща.

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес