Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Васко Кръпката: "Още повече ценя живота след Украйна" (ВИДЕО)

16 март 2023, 16:24 часа • 2080 прочитания

Известният певец Васил Георгиев, познат като Васко Кръпката, разказва за своето пътуване до Украйна и как то го е променило. В интервю за предаването "Видимо и невидимо: Контрапропганда", Кръпката говори за своята благодарност към живота, свободата на изразяване и европейските ценности, които още повече цени след изживяването на ужасите на войната.

Васко Кръпката: В Украйна видях зверствата на Русия, но и смелостта на хората (ВИДЕО)

На 1 март 2023 г., певецът изненадва украинците с концерт на Стъкления мост в Киев, където символично раздава мартеници и пее в името на свободата и солидарността. Той емоционално разказва за разрушената църква в Буча, където свещеникът е погребвал трупове, събрани от улиците, и за защитниците на Украйна, които са готови да се жертват за своята родина.

Васко Кръпката критикува колебливата позиция на българските политици, която е забелязана в Украйна, и се надява, че със своя концерт е подобрил имиджа на България. Певецът обаче вярва, че може да настъпи промяна след изборите на 2 април и споделя своята мечта за по-задружна България, освободена от влиянието на Русия и корупцията.

"Мечтата ми е някой ден и ние да сме така задружни, но ако може без война, и ако може Русия повече да не ни освобождава, моля", призовава Васко Кръпката.

Целият разговор на Калин Манолов с Васил Георгиев - Васко Кръпката можете да гледате на следния линк:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес