Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вадят връх Ботев от 100-те туристически обекта

20 март 2012, 14:52 часа • 8930 прочитания

Връх Ботев ще бъде изваден от списъка на 100-те туристически обекта, които са включени в националното движение "Опознай България", съобщи изпълнителният секретар на Българския туристически съюз Венцислав Удев.

Като обяснение се дава фактът, че изкачването не било по силите на всеки турист, особено на хора със здравословни проблеми.

"100-те обекта са насочени към масовия туризъм", обясни Удев, цитиран от БГНЕС. От списъка вероятно ще бъде извадена и костницата на Ботевите четници в село Скравена, но поради други причини – тя често е затворена и туристите не могат да я посетят.

В същото време набира сила новата инициатива "100 природни феномена", която е насочена към по-младите, търсещи по-атрактивен туризъм. 94 общини са заявили свои природни забележителности, които тепърва ще бъдат оценявани от БТС. Към предложенията от Русе днес бяха прибавени 700-годишният бряст край село Нисово, който стана трети в европейския конкурс за Дърво на годината, пещерата с прилепи Орлова чука и Природен парк "Русенски Лом".

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес