Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В София показват как да пресичаме и шофираме безопасно

23 ноември 2012, 12:29 часа • 8986 прочитания

Демонстрации по безопасно шофиране и пресичане, които ще се проведат на 25 ноември, неделя, от 11,00 ч. на ул. "Гурко" в участъка между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги Георгиев", ще бъдат открити от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Целта на тази инициатива е превенция на пътнотранспортните произшествия и запознаване на гражданите с правилата за движение. Проявата е част от Националната кампания по пътна безопасност "Спри, детето запази!".

Професионални пилоти ще демонстрират на живо как трябва да шофираме, за да предпазим пешеходците на пътя, и ще покажат какво се случва, когато не спазваме ограниченията за скоростта. Чрез събитието кампанията "Спри, детето запази!" отново отправя своя апел – да бъдем по-толерантни и изключително внимателни и предпазливи на пътя особено през предстоящия зимен сезон.

Събитието се организира от Министерството на физическото възпитание и спорта, Столична община, Българската федерация по автомобилен спорт и Национална спортна академия "Васил Левски" по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който отбелязахме на 18 ноември, уточнява БГНЕС.

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес