Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В планината няма лоши хора

31 декември 2013, 15:35 часа • 24708 прочитания

Хората в планината са хубави, лоши няма, каза в интервю за предаването "В ритъм" ски инструктор, който обучава малки деца на Витоша.

Въпреки липсата на сняг той е извел малките си ученици в планината, за да им покаже първите стъпки в овладяването на ските. "Ако децата искат да се занимават активно със ски, идеалната възраст да започнат обучението си е 3 годинки", казва инструкторът. "Липсата на сняг определено пречи на ските, но както казват инструкторите "срещу природата не можем да се борим". Въпреки това виждате колко много хора сме тук, справяме се и се борим", допълва той.

Сред малките ученици са 6-годишната Мария и 10-годишният Руслан, според които ските са най-хубавият спорт. "Много се забавляваме с всичките ни приятели", казват децата.

Изненадващо сред многобройните планинари на Витоша е и самият Дядо Коледа, който си почива в планината след усърдната работа по празниците. "Радвам се много да виждам такива усмихнати хора. Подаръци получават всички, не получават само хората, които са слушали много. Заслугите са свързани и с други постъпки, не само на децата, но и на големите, свързани с любов, с отношение един към друг", споделя той.

На Витоша той се придвижва не с традиционната шейна, теглени от верните му елени, а с АТВ. "Всичко се случва както всека година. Успях да вляза през повечето комини. В София обаче парното ме спря и влизах и през вратите. Всичко е доставено, еленчетата си почиват и чакат следващата година. Успях, доволен съм от себе си и отлитам съвсем скоро", доверява Добрият старец. Той пожела на българите здраве, щастие, късмет, любов през новата година. "Обичайте се и не забравяйте да вярвате в доброто. Бъдете все така красиви, добри и само напред", пожела Дядо Коледа.

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес