Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В петък пак ще е интересно - ще гласуват за конституционен съдия

20 февруари 2013, 15:57 часа • 7674 прочитания

Новината за избор на конституционен съдия мина малко незабелязано. Това е разбираемо. Но този избор вероятно ще бъде съпроводен от сериозни дебати и вероятно последният сериозен политически сблъсък в пленарна зала при сегашното разпределение на силите в Народното събрание.

Новината, че в петък парламентът ще гласува кандидатурите за съдия в Конституционния съд на Република България от квотата на Народното събрание и за Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, внесе председателят на парламентарната комисия по правни въпроси Искра Фидосова, предаде БЛИЦ. Фидосова е внесла предложение за спешни промени в процедурните правила за избор на конституционен съдия и на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Датите се променят с оглед на събитията от последните часове.

“Утре ще има извънредно изслушване в комисията по правни въпроси, а в петък в пленарна зала ще бъдат подложени на гласуване кандидатурите както за конституционен съдия, така и за окомплектоване на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, гласувайки кандидатурите, които до този момент са внесени от народни представители. За конституционен съдия има постъпила само една кандидатура – на Гроздан Илиев”, каза Фидосова.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес