Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уволниха радиоводещите, "виновни" за смъртта на английската мед. сестра

08 декември 2012, 16:58 часа • 17919 прочитания

Радиоводещите от австралийското радио "Тудей Еф Ем" (2Day FM), представили се за кралица Елизабет Втора и принц Чарлз, са отстранени от работа за неопределен срок, съобщи КРОС.

По молба на Мел Грейг и Майкъл Крисчън жена се обади в болницата, в която бе настанена Кейт Мидълтън и, представяйки се за британската кралица, поиска информация за състоянието на бременната Кейт.

Жертва на телефонната измама стана медицинската сестра Ясинта Салданя от лондонската болница "Крал Едуард Седми". Вчера тя бе намерена мъртва, като една от възможните причини за смъртта й е самоубийство.

Повече от седем часа след смъртта на 46-годишната майка на две деца в сайта на радиостанцията е продължило да се излъчва съобщение, в което весело се говорело за "Най-голямата кралска измама".

Грейг и Крисчън са анулирали акаунтите си в Туитър, тъй като те през последните часове са били залети с гневни реакции на австралийци, които ги обвинявали, че "имат кръв по ръцете".

Австралийски рекламодатели, сред които една от най-големите в страната вериги супермаркети "Коулс", изтеглиха рекламите си от радио "Тудей Еф Ем".

Министър-председателката на Австралия Джулия Гилърд определи в изявление смъртта на Ясинта Салданя като ужасна трагедия и изрази съболезнования на нейните близки и роднини.

Редактор: Е. Гигова

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес