Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уволненият директор на "Кинтекс" ще съди Нинова

18 юни 2022, 16:30 часа • 3084 прочитания

Заведох дело по Наказателния кодекс срещу Корнелия Нинова за всички изречени неистини за мен и военнопромишления комплекс на България, съобщи бившият изпълнителен директор на "Кинтекс" Александър Михайлов. Той прилага и документ, който потвърждава думите му.

Той беше освободен със заповед министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова през април, след като инспекторатът на министерството, на което тя е начело, открил редица нарушения и явен конфликт на интереси. В позиция до медиите Михайлов отрече обвиненията на Нинова, като сега дори обяви, че такава проверка няма. 

"Корнелия Нинова с лекота изрича откровени неистини за мен, а вероятно и за много други неща. Тя умело избягва въпросите на журналисти за конкретни данни, но в съда няма да има тази възможност и ще трябва да отговаря докрай за думите си", допълва Михайлов. Той обясни, че към жалбата си е приложил много документи и записи от участия на министър Нинова пред медии. "Всичко е документирано и се вижда как един политик променя тезите си и умишлено заблуждава обществото", казва още той.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес