Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Утвърдиха летния график на детските градини в Ямбол

29 май 2014, 15:34 часа • 15466 прочитания

Целодневните детски градини в Ямбол ще работят с нов режим през летния период. Графикът е съобразен със степента на посещаемост в градините през лятото.

За периодите, в които отделни детски заведения няма да работят, на родителите е предложена алтернатива, обясняват от общината.

В ЦДГ „Радост” І сграда ще бъде затворена през юли и август, а втората ще функционира със сборни групи, в зависимост от посещаемостта. През юни в ЦДГ „Радост” в двете сгради ще функционират по две групи.За времето от 28 юли до 15 август ЦДГ „Пламъче” ще бъде затворена поради ремонтни дейности. За работещите родители, които нямат алтернатива за обгрижване на децата им през този период е предложена за ползване ОДЗ „Свобода”.

От 14 юли до 01 август няма да работи ЦДГ „Валентина”, алтернативата е посещение на ЦДГ „Щастливо детство”, която пък ще бъде затворена от 04 до 29.08. В ЦДГ „Свобода” през август ще бъде затворена втората сграда, а през юли няма да работят филиалът на ОДЗ и централната сграда. И през трите месеца – юни, юли и август, ще бъде затворена втората сграда на ЦДГ „Биляна”. От 04.08.2014г. до 22.08.2014г. детската градина няма да работи, предложена за ползване е ЦДГ „Слънце”. От 25.08 до 29.08 градината ще работи с четири сборни групи в сграда № 1 на детското заведение.

В „Червената шапчица” са предвидили поетапно затваряне на двете сгради – втората през август, а първата през юли. ЦДГ „Люляците” няма да работи през август, а вариант за родителите е децата им да посещават ЦДГ „Слънце”.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес