Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Твърдение: Нотариуса е бил на срещи с Невена Зартова в сградата на прокуратурата

28 февруари 2024, 17:56 часа • 1918 прочитания

Мима Куцкова - бивш заместник-районен прокурор на София, заяви, че е виждала Мартин Божанов - Нотариуса в сградата на прокуратурата. Тя бе призована на заседание на Висшия съдебен съвет, където уточни, че е виждала как Божанов влиза в офиса на вече бившия районен прокурор Невена Зартова.

Срещата е била на осмия етаж на сградата, където е забелязан и адвокат Велимир Атанасов

В рамките на заседанието на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, четирима бивши заместник-районни прокурори на София - Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев  бяха изслушани относно делото, свързано с групата на Божанов. Още: Нотариуса подслушван и следен 3 месеца преди убийството

Четиримата са бивши заместници на Зартова преди тя да поиска освобождаването си от длъжността ръководител на Софийската районна прокуратура и са подали оставки.

На заседанието присъстваше и адвокат Александър Червеняков, чието име беше споменато заедно с това на апелативния прокурор Радослав Димов в контекста на твърдения за натиск, направени от гръцки бизнесмени. Червеняков подчерта, че познава Димов от години.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес