Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

TV+ е спряла предавания и новинарски емисии

23 април 2021, 19:36 часа • 9199 прочитания

TV+ е спряла предаванията и новинарските си емисии, след като в продължение на няколко месеца кабелният оператор "Булсатком" не е осъществявал плащания за съдържанието на телевизията.

Това съобщи Клуб Z.

Има кратко съобщение от водещия на предаването "Денят с Веселин Дремджиев" във Facebook. Според него предаването няма да се излъчи тази вечер, защото TV+ не е получавала заплащане за съдържанието си от "Булсатком" от няколко месеца. В същия пост се дава и позицията на "Булсатком":"Ние сме жертва на изнудване и 9 месеца TV+ отказва да води конструктивни преговори с новото ръководство на компанията".

 

Според информация на Клуб Z, репортерите, редакторите и техническият персонал на телевизията в момента е в почивка поради временен недостиг на финансов ресурс до края на месеца.

В редакцията на телевизията е останал само компютърен оператор, който поддържа ефира с архивни продукции. Програмата за следващите дни е запълнена с документални и игрални филми, но за понеделник има предвидени новинарски емисии. Двата спортни канала към телевизията - F+ и Sport+ - също няма да имат предавания.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес