Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръгва делото срещу Цветан Цветанов

27 април 2012, 11:22 часа • 5321 прочитания

В Пловдивския районен съд започва делото за клевета, което председателят на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова заведе срещу министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Определен е съдия-докладчик - Екатерина Роглекова, която е шеф на наказателното отделение в Районния съд.

Според съдия Мирослава Тодорова, Цветанов е разгласил неверни и позорящи я обстоятелства, свързани с магистратската й работа и с дейността й като представител на обществена организация. Решението делото да се гледа в Пловдив е на Върховния касационен съд, тъй като Тодорова е съдия в Софийския градски съд.

Мирослава Тодорова заведе дело за клевета срещу вътрешния министър Цветан Цветанов в Софийския районен съд на 6 февруари заради две последователни интервюта на Цветанов, в които той я обвини  в "обвързаност" с организираната престъпност, защото забавила мотивите към 8-годишната присъда на Васил Маникатов. Съдия Тодорова не претендира за обезщетение, но ако министър Цветанов бъде осъден по заведеното частно наказателно дело, той може да бъде глобен от държавата с до 15 000 лв. и наказан с обществено порицание.

Редактор: Ивайло Кючуков

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес