Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три трамвая ще са с променен маршрут до края на годината

17 ноември 2021, 07:00 часа • 7443 прочитания

От днес, 17 ноември, ще бъде временно спряно движението на трамвай номер 1, а трамваите 6 и 7 ще се движат с променен маршрут. Това се налага заради ремонтните дейности на трамвайното трасе по ул. „Алабин“, както и на релсовия път в кръстовището по бул. „Христо Ботев”.

Ремонтът ще трябва да приключи до края на годината. Промяната на движението ще бъде около месец и половина. Автомобилното движение няма да бъде спирано. Гражданите няма да бъдат оставени без транспорт.

С променен маршрут ще се движат трамвайни линии №6 и №7. За част от трасето се разкрива и заместващ транспорт с временна автобусна линия.

Трамвай N 7 ще бъде заменен в част от трасето си с трамвай номер Тм7 с маршрут: Надлез „Надежда“ - пл.„Македония“ – ул.„Алабин“, пл. „Журналист“. В допълнение към временния трамвай, ще бъде разкрита и временна автобусна линия с номер Тм7, която ще се движи по маршрут: НИМ - ул. „Гурко“, с възможност за директна връзка с трамвай Тм7 при спирките на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Драган Цанков“. Интервалът на превозните средства ще се запази на 4-5 мин. в час ПИК и 6-7 мин. извън ПИК. Заместващите автобуси ще бъдат съчленени.

Допълнителна възможност за прикачващите се граждани, пътуващи по бул. „България“ е използването на автобусна линия 204, която се движи на интервал от 7-8 минути и преминава по BUS лентата.

Редовната линия на трамвай N 6 ще бъде скъсена, както следва: кв. Обеля - Централна гара – ухо кв. Орландовци. За обезпечаване на транспорта кв.„Иван Вазов“ ще се дивижи заместваща автобусна линия с маршрут от ухо кв.„Иван Вазов“ – „Петте кюшета“. По трасето се разкриват спирки на бул.“Витоша“ и бул.“Пенчо Славейков“, на които ще спира и заместващата автобусния линия Тм7.

Интервалът на заместващата линия ТМ6 е 10 минути. Гражданите притежаващи абонаментна карта за съответната линия ще могат да използват този превозен документ и в заместващия транспорт. За времето на ремонта се преустановява движението на трамвай номер 1, пише БГНЕС.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес