Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Треньорът на датчаните ни счита за по-добър тим от Чехия

25 март 2013, 16:07 часа • 4598 прочитания

България е по-силен тим от Чехия, каза наставникът на Дания Мортен Олсен преди утрешния мач с "лъвовете" в Копенхаген, предаде БГНЕС.

Дания срази с 3:0 като гост чехите в петък и ще се надява и на успех срещу тима на Любо Пенев, за да го доближи на една точка в квалификационната група за Мондиал 2014. България пък победи с 6:0 у дома Малта, за да се утвърди на втората позиция.

"България за мен, а след това може да кажете, че това са думи на селекционера, е по-добър отбор от Чехия. Играят добре. Имат добри играчи и са загубили само един от последните си осем мача", сподели наставникът на "червения динамит". Той припомни и успеха ни в контрола с 2:1 над Холандия малко преди старта на Евро 2012, на което "лалета" претърпяха пълно крушение. "Тогава видяхме за първи път България. И си казах `Уау, това е добър отбор`. И те го доказаха досега в световните квалификации", каза още той.

Междувременно се оказа, че победата над Чехия с 3:0 оказа благотворно въздействие и през уикенда в Дания бяха продадени близо 4000 билета за двубоя с България утре в Копенхаген.

Срещата беше сочена като антирекорд по посещаемост за домакините, тъй като до петък бяха продадени едва 12,587 от ценните хартийки. 2000 обаче бяха купени в събота и още толкова в неделя. Така в неделя вечерта от Датската футболна федерация закръглиха числото на 17 000. Срещата е с начален час 21:15 българско време.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес