Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трайков и Рашидов на разпит в 3 комисии за АКТА

01 февруари 2012, 12:27 часа • 3690 прочитания

От ГЕРБ предложиха министрите Трайчо Трайков и Вежди Рашидов да бъдат изслушани в парламентарните комисии по транспорт, култура и по икономика, заради подписаното споразумение АКТА за борба с фалшифицирането в интернет. Предложението е отговор на серия от искания на "Атака".

Парламентът не прие предложения на "Атака" да има дебат за подписаното преди дни споразумение за борба с фалшифицирането в интернет АКТА, предаде БНР. Депутатите отхвърлиха предложението в дневния ред на заседанието да влезе точка, с която парламентът да задължи правителството да оттегли България от споразумението.

Депутатите не приеха и предложенията по въпроса да бъдат изслушани премиерът Бойко Борисов и министър Трайчо Трайков.

ГЕРБ не бяга от дебат по темата, каза Валентин Николов от управляващата партия и успокои опозицията, че именно с искането за изслушване на министрите Рашидов и Трайков се поставя началото на дебата по темата.

България се е включила по философия в това споразумение. При всички случаи, ако въобще последва такъв проект за ратификация, то Народното събрание има възможността да изрази своите резерви по конкретни текстове.

От БСП пък заявиха, че дебатите трябва да са преди поставянето на подписа под споразумението АКТА.

Съобщенията за подписаното споразумение предизвика недоволство в интернет и по света.

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес