Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трайков: Хората спряха АСТА!

16 февруари 2012, 10:22 часа • 4574 прочитания

Министър Трайчо Трайков продължи с обясненията около споразумението АКТА.

"Ако ме питате, правителството не е подписвало, а ратификация въобще няма. Ако ме питате кое за мен е успех след цялата тази галимация, това е, че се проведе дебат и въз основа на него, беше взето окончателното решение", заяви пред ТВ 7 Трайков.

По думите му без никакво притеснение би се присъединил към формулировката, че заслугата за спирането на АСТА е на хората и гражданското общество. Според него е добре, че маската на Гай Фокс е била символ на протеста, а не е използвана за прикритие.

"Важното е, че се проведе дебат преди ратификацията на АСТА. Няма значение, че е бил под натиска на улицата", посочи още Трайков. По думите му оставката на всеки министър е постоянно на бюрото на премиера и не са необходими допълнителни драматични ситуации.

Работата по това споразумение започна през 2006 г. В неговото заглавие се вижда, че то е за борба с фалшификацията и защитата на търговските марки. България и бизнесът у нас имат интерес от това, защото марките ни се използват неправомерно в чужбина. Тази част от АСТА е в наш интерес, убеден е министър Трайков.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес