Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тошо Тошев: Любомир Павлов иска да управлява държавата

16 юни 2012, 19:37 часа • 15618 прочитания

Не бих отговарял на нападките на Любомир Павлов, но една от сериозните болести на българската печатна журналистика е самият Павлов.

Това заяви главният редактор на в. „Преса” Тошо Тошев в интервю за Нова телевизия, по повод скандалните разкрития, съмнителните олигарси, съюза на издателите и агент „Бор”. По думите на Тошев възцаряването на Павлов на трона на „Медийна група България Холдинг” е довело до едно окончателно господстване, което цъфна като едно акне върху лицето на гражданското общество, като една синя пъпка върху името на българската журналистика.

"Това стана заради мениджърските им амбиции и на Павлов, и на Огнян Донев. Павлов не искаше да прави бизнес чрез вестниците, а да подпомага своето собствено его в сферата на политиката", заяви Тошо Тошев.

Попитан за разпространения запис от в. „Преса” с Любомир Павлов, журналистът каза, че именно от него личи, че Любомир Павлов се цели много нависоко, не само в сферата на журналистиката. Той иска да управлява държавата, категоричен бе Тошев. Според него съдебната система обаче се е забавила по случая, но все пак е реагирала. ДАНС е сезиран от главния прокурор по темата, а аз написах писмо, че държа да се провери този запас, каза журналистът.

„Според мен Донев вече се чувства неудобно в компанията на Павлов и сигурно вече съжалява за това, което е направил”, заяви Тошо Тошев.

Редактор: Георги Иванов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес