Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тежки машини ще влязат да оправят петричките села, съобщи Борисов

31 юли 2015, 19:34 часа • 6523 прочитания

След като пуснахме ЛОТ 4 на АМ „Струма”, тежките машини влизат в петричките села, за да ги оправят. Това каза премиерът Бойко Борисов минути преди да тръгне трафикът по ЛОТ 4 на АМ „Струма", предаде "Фокус".

„Ще направим необходимото с госпожа Лиляна Павлова сме се разбрали и с инж. Лазар Лазаров веднага тежките машини да влизат в селата, където се разбиха пътищата в следствие на движението по тях”, заяви Борисов.

„Обещахме и на животновъдите да продължат големите машини да им направят по-добри обходи, където искат, така, че всички да са щастливи и доволни”, уточни той.

На въпрос докога ще бъдат извършвани довършителни ремонтни дейности по ЛОТ 4 на АМ „Струма”, Борисов отговори, че „до 15-20 дни ще има такива. Важно е, че хората след 1 час ще могат да карат спокойно и този тежък трафик да се улесни”.

„Октомври месец пускаме магистралата до Благоевград, сега минахме и видяхме, че и ЛОТ 2 на АМ „Струма” върви в срокове. Имаше много свлачища, много лоша почва, открита беше археология на по 8- 9 000 години, която правим по много прекрасен начин, за да може хората да я виждат и да бъде съхранена. Това ще забави нещата с 10-15 дни, но на фона на столетията минали без пътища е нищо”, каза още премиерът

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес