Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Технологични хакери и уеб специалисти в третото издание на How.Camp 2014 Велико Търново

17 септември 2014, 12:59 часа • 18804 прочитания

Над 400 програмисти, уеб девелопери, дизайнери, хардуерни специалисти, ИТ мениджъри от различни нива и всички, които се интересуват от бъдещето на уеб ще се съберат на „How.Camp 2014” във Велико Търново, което ще се проведе на 25-ти октомври тази година.

Единадесет лектора от световни и български компании ще разкрият пред аудиторията тайните на уеб пространството и програмирането. „Технологични хакери и уеб специалисти  от световна величина ще споделят реални казуси от практиката си”, съобщи организаторът Богомил Шопов и допълни, че след всяка лекция „можете да продължите дискусията с лектора и да му зададете своите въпроси или да споделите своя опит.“

До момента за „How.Camp” са се регистрирали над 270 души от цяла България.

Събитието ще се проведе в голямата зала на великотърновския театър „Константин Кисимов“, което е гаранция за комфортното преживяване на всеки един от участниците.

How.Camp е третото по рода си специализирано събитие, което се организира извън София, а старата столица е избрана като локация, за да могат специалистите от тази област да напуснат ежедневната си обстановка и да срещнат нови приятели и колеги. Това, което отличава събитието от повечето такива в бранша е, че лекторите, които ще участват , ще бъдат кратки в презентациите си, но за сметка на това ще споделят факти от практиката си. Всеки от публиката ще има възможност да задава въпросите си.

Матиас Биненс и Теему Арина са професионалисти, с които всеки би искал да обмени опит. Матиас е един от най-добрите JavaScrips програмисти в света, който е част от Opera. Той ще разкаже за това как Java Script може да работи с Unicode и защо.

Теему Арина е технологичен предприемач и био-хакер, лектор на много конференции в цял свят и ще сподели своята визия за това дали е време човек и машина да станат едно цяло и как се получава на практика. „Човек е един голям софтуерен проект, които може да бъде модифициран“, твърди той.

Това е двайсет и второто от поредицата събития организирани от екипа на конференцията в Бургас, Русе, Варна, В. Търново, Сливен, Белград и Прага. С това събитие се отбелязва и 10 годишнината от първото събитие проведено през 2004 година в гр. София.

Инициаторът и основен организатор Богомил Шопов е от 2000 година в този бранш. Работил е като като програмист, уеб-архитект, мениджър, консултант, маркетинг специалист и всичко свързано с уеб пространството. Последните 6 години, работи със  стартиращи фирми, като ги консултира и им помага да се развиват.

Всичко за HowCamp 2014 Велико Търново виж тук:  http://www.how.camp

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес