Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайни клиенти на държавата доказват, че администрацията още не променя бюрокрацията

19 юни 2019, 14:18 часа • 3728 прочитания

Местоположение на звеното за административно обслужване, осигуряване на паркинг за достъп, система за управление на чакащи клиенти, задължителен брой на гишетата, дистанционно обслужване на потребители със специфични нужди, стандарт за предоставяне на указателна информация за предоставяните услуги и за намаляване на броя на изискваните от потребителите документи - всичко това са изисквания на административната реформа, водена от вицепремиера Томислав Дончев.

Дончев предупреди, че на много места все още не са изпълнени законови задължения на администрацията, не са променени процедурите и образците на документите и не са приложени приетите облекчения за гражданите и бизнеса. Всичко това е описано в доклади, по данни от "тайни клиенти", изпратени специално на проверка в отделни институции.

“Вчера изпратих писма до проверените администрации, в които им давам срок до един месец за да отстранят всички констатирани проблеми и да ми докладват какво е свършено. Предстоят нови проверки“, заяви вицепремиерът, цитиран от правителствената пресслужба.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес