Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тадич напуска лидерският пост

24 октомври 2012, 19:45 часа • 3717 прочитания

Лидерът на Демократическата партия /ДП/ Борис Тадич е готов да се откаже от надпреварата за лидерския пост в партията и да подкрепи кандидатурата на Драган Джилас, предаде БГНЕС.

В разговор с главните редактори на водещите издания в Сърбия Тадич каза, че би постъпил по този начин, ако ДП ясно тръгне по пътя на социалдемокрацията, а председателството на партията получи повече правомощия. Тадич призова за по-голям контрол вътре в партията, както и да няма преследване на хората, които са избрали един от кандидатите. Бившият президент на Сърбия Борис Тадич твърди, че за себе си няма да търси никаква длъжност, а ще работи върху кариерата си в международните организации.

Според агенция БЕТА преговорите между Тадич и Джилас трябва да се проведат най-късно до утре. От щаба на Джилас са съобщили, че са доволни от решението на Борис Тадич, защото по този начин няма да се стигне до разцепление в партията.

Припомняме, че след загубата на президентските и парламентарните избори през месец май - юни ДП изпадна в дълбока криза, а Драган Джилас открито обвини Борис Тадич за тежкото състояние в партията. Драган Джилас е кмет на Белград.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес