Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Създаваме собствена платформа за резервации

14 декември 2020, 22:30 часа • 1614 прочитания

Конфедерацията на българския туристически бизнес, в която са обединени много браншови организации, се е заела със задачата да създаде собствена резервационна система за запазване на места в българските хотели и други туристически обекти. Тя ще се нарича “Алианс на туристическия бизнес” и ще е единна резервационна туристическа платформа тип “интернет магазин”, обединяваща на едно място средства за подслон и места за настаняване, туроператори и директни клиенти, пише 24 часа.

В потребителската част ще има атрактивни цени за категоризирани хотели, отговарящи на хигиенни и други стандарти с възможност за резервация по наличности. Резервационната платформа ще предлага комплексна и уникална услуга за всеки потребител. Ползването на системата да бъде напълно безплатно за туристи, хотелиери и туроператори, без допълнителни такси и комисиони. Тези и други нейни характеристики са част от предпоставките да я направят основна платформа за информация и резервации от и за български туристи към българския туристически бизнес.

Идеята за АТБ бе представена за първи път в края на миналата седмица на онлайн среща между ръководството на конфедерацията и социалния министър Деница Сачева. От бизнеса изтъкнаха пред министърката, че биха искали сегашните ваучери за храна, които са освободени от данъци, да важат и за почивка.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес