Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът отмени новите цени на винетките

15 юли 2016, 12:13 часа • 26343 прочитания

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отмени тарифата за новите цени на винетките. Това съобщи адвокатът Николай Димитров за OFFNews.

Тя беше атакувана от няколко неправителствени организации, а прокуратурата също поиска отмяната като незаконосъобразна с мотивите, че не са спазени разпоредби от Закона за нормативните актове.

Решението е взето в четвъртък, показва справка в сайта на ВАС, но все още подробностите не са качени. То не е окончателно и може да бъде обжалвано. Намеренията на правителството са да обжалва, ако наредбата бъде отменена.

Преди месец регионалният министър Лиляна Павлова обясни, че делото не е срещу цената за винетките, а ако наредбата бъде отменена няма да се връщат пари.

"Създават се грешни очаквания в обществото, че ще се връщат пари от сегашната цена на винетките или че няма да бъдат валидни. Делото за винетките не касае тяхната цена, а процедурата по приемането на наредбата за тарифата," обясни тогава регионалният министър.

Репортер на Actualno.com се опита да се свърже с председателя на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) инж. Лазар Лазаров, който обаче е в среща. От пресцентъра на АПИ обясниха, че няма как да коментират решение, "което още не е официално".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес