Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Светофар ще регулира трафика по срутилия се път към Банско

24 октомври 2014, 14:02 часа • 16500 прочитания

Със светофарна уредба ще се регулира движението при 15-ти км от път ІІ-19 Симитли – Разлог в близост до село Градево. Тя ще бъде поставена до края на днешния работен ден.

Временната организация на пътя за Банско се налага поради срутване на подпорна стена след падналите дъждове през изминалото денонощие. Участъкът е обезопасен и движението се извършва в една лента.

Стената е била каменна, строена през 60-те години на миналия век. При рехабилитацията на пътя преди няколко години е надстроена с 1 метър бетон, без да бъде усилена каменната основа отдолу, информира информационна агенция Е-79.

Според инженерите от Областно пътно управление няколко са факторите, довели до рухване на стената. Основните са нейната възрастта й, както и големият трафик по пътя за Банско.

Трафикът в момента е затруднен, като движението се извършва само в едната лента. Алтернативните маршрути до Банско през предстоящите почивни дни са път II-84 Велинград – Юндола и път III-842 Белово – Юндола, обяснява агенция "Пътна инфраструктура".

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес