Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свети Мина помага ненадейно и чудно в много кратки срокове

11 ноември 2020, 12:34 часа • 3841 прочитания

Св. Мина, както и всички православни светии, покровителстват християните, тези, които вярно изповядват Бога. Светиите са много милостиви и помагат дори и на некръстени хора, на хора, които не принадлежат към църквата. Ние сме свикнали често да свързваме всеки православен светия с определени професионални гилдии, с определени занятия и наши нужди.  Това каза богословът д-р Десислава Панайотова-Пулиева в интервю за Агенция „Фокус“ по повод 11 ноември – денят, в който почитаме паметта на Св. Мина.

"Аз бих казала, че свети Мина, както и останалите светии, винаги могат да помогнат на всеки във всичко. Въпросът е дали ще се получи духовната среща между молещия се човек, надеждата и упованието в Бога, от наша страна, и милостта и снизхождението на светците към нас. Когато се получи тази среща и пресечна точка, милостта Божия се изпросва с голяма сила. Християните са забелязали през вековете, че той е и бърз помощник, т.е. помага ненадейно и чудно в много кратки срокове при различни случаи, при изгубени вещи, за зачеване на деца, за покровителстване на семейството.", допълни още тя.

В никакъв случай не е правилно да мислим, че трябва да лимитираме помощта на даден светец само до определени страни от нашия живот. Напротив, светците ни помагат за всички. По-важното е не да мислим в какво ни помагат, а как ние да уподобим своя живот на техния и да охристовим, да облагородим и да извисим целия си живот, допълни д-р Десислава Панайотова-Пулиева.

Вижте кой празнува имен ден днес.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес