Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свалили карикатурата, осмиваща Борисов, заради изтекъл договор

13 април 2016, 20:38 часа • 4864 прочитания

Карикатурите на Чавдар Николов са премахнати от сайта на Нова телевизия и от платформата за видеосподеляне VBox7, защото договора му с дружеството е прекратен. Това се казва в официална позиция на телвизията, изпратена до медиите.

По-рано днес от сайта на Нова ТВ бе свалена видеокарикатура на Николов, осмиваща гражданските арести с т.нар. свински опашки. Впоследствие целият канал на карикатуриста във VBox7 бе изпразнен от съдържание.

"В края на всяко тримесечие Нет Инфо извършва регулярни прегледи на ефективността на всички свои продукти и в рамките на този анализ е установено, че съвместният проект е недостатъчно ефективен, а гледаемостта на карикатурите в канала е под средните стойности за платформата", пише още в позицията.

От Нова ТВ казват, че излъчената в сутрешния блок днес карикатура е била достъпна през целия ден на сайта на медиата, като дават линк към пълния запис на предаването "Здравей България".

"Това е бизнес решение на Нет Инфо и няма връзка с редакционната политика на Нова или с конкретната карикатура, излъчена на 13 април", категорични са от телевизията.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес