Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сумиста не си хареса СРС-тата, били некачествени

30 май 2012, 20:26 часа • 6199 прочитания

Подсъдимите от бандата на "Килърите" Петър Стоянов - Сумиста и Янко Попов - Туцо не харесаха качеството на приложените по делото срещу тях аудиозаписи.

Част от СРС-тата бяха декласифицирани вчера и днес бяха пуснати за прослушване в залата на Шуменския окръжен съд.

Първите три записа бяха на разговори между Боян Джамалов, бившата дясната ръка на Сумиста и настоящ важен свидетел по делото, и други от приближените на ексначалника му. Аудиофайловете бяха възпроизведени на преносим компютър, свързан с озвучителната система на съда. Звукът се чуваше и в специалната зала за пресата

След пускането на първите два разговора Петър Стоянов скочи от скамейката си и заяви, че слушал, но нищо не разбрал.

"Някой си говори, но какво и с кого изобщо не става ясно. Не знам как вие успявате да сравните дали става дума за едно и също с написаното на хартия", каза Сумиста. Според Туцо пък записът бил толкова лош, че се чували само откъслечни думи на Джамалов, но от шума на преминаващи автомобили и камиони той преполагал, "че е на околовръстното и говори с някоя магистрална проститутка".

Председателят на съдебния състав Димчо Луков обаче нареди на стенографката да запише, че съдържанието на прослушаните аудиофайлове съответства на сваленото на хартиен носител.

Защитата на подсъдимите поиска копия от същите СРС-та да им бъдат предоставени. Впоследствие щели да решат дали да искат експертизи за установяване на автентичността им.

Редактор: Георги Иванов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес