Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стърлинг поздрави Борисов за действията му след мача (ВИДЕО И СНИМКИ)

15 октомври 2019, 14:40 часа • 6132 прочитания

Голямата звезда на английския футбол Рахийм Стърлинг поздрави българския премиер Бойко Борисов, след като той поиска оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Крилото на Манчестър Сити е един от най-изявените борци с расизма по стадионите, като често заема позиция по темата.

Интересно е да се отбележи, че "Sky Sports", както и още няколко английски издания, разчитат призива на Борисов към Михайлов като следствие на расистките обиди, на които бяха подложени английските национали с по-тъмен цвят на кожата. Как Борисов мотивира решението си за президента на БФС вижте в този материал.

Стърлинг коментира новината, че премиерът Бойко Борисов е поискал оставката на Борислав Михайлов. "Това е правилното действие, поздравления г-н Борисов", публикува в Twitter английският национал.

Вчера Стърлинг се разписа с два гола за победата на Англия над България с 6:0 на Националния стадион "Васил Левски", а феновете го покдрепиха със скандирания: "Кой вкара гол в мрежата на расистите? Рахийм Стърлинг."

След това Стърлинг не пропусна да коментира неприятните сцени на расизъм по трибуните, които доведоха до двукратното спиране на мача за няколко минути.

В Twitter Стърлинг първо напусна подигравателен пост спрямо българския селекционер Красимир Балъков, след като преди вчерашния двубой Балъков заяви, че в Англия има по-голям проблем с расизма, отколкото в България.

Бързоногият футболист не спести критиките си и към феновете по трибуните, които правеха расистки подвиквания. "Тъжно ми е, че България е представена от такива идиоти по стадиона. Тъй или иначе спечелихме с 6:0, свършихме си работата. Безопасно прибиране у дома за нашите фенове, и момчета, вие се справихте добре.", написа Стърлинг.

А как премиерът Бойко Борисов поиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов мотеже да прочетете в тази статия. Междувременно, стана ясно и че Михайлов няма да подава оставка.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес