Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Студентите запяха "Оставка" на шествието на БСП и ДПС

16 ноември 2013, 13:46 часа • 34042 прочитания

След като политическите речи на Сергей Станишев, Лютви Местан и Пламен Орешарски приключиха и симпатизантите на БСП и ДПС, които се събраха пред езерото „Ариана” в София, тръгнаха по маршрута към Президентството покрай Ректората на Софийския университет и Народното събрание, прокънтяха и първите викове „Оставка”.

Поддръжниците на БСП и ДПС вървяха по бул. „Цар Освободител”, когато отстрани, до СУ, се появиха студенти. Те се построиха в две редици и запяха „Оставка” и "Кой назначи Пеевски". Според репортер на Actualno.com средната възраст на симпатизантите на БСП и ДПС определено е над 50-55 години. Те отвърнаха на "Оставка" с "Подкрепа" и "Единство".

При стъпалата на Ректората бяха излезли част от „Ранобудните студенти”, към тях се приближават и други млади хора. Полицейски кордон обаче пазеше групата, за да не може тя да има пряк контакт с вървящото множество червени симпатизанти, много от които дойдоха с влакове и рейсове за днешния митинг. Доброволци от самия митинг също направиха кордон.

Има и група хора, които се намират на пешеходната алея при градинката до Народното събрание. Те се вливат в множеството, но не е ясно кои са.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес