Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Строят специална съдебна зала за Килърите

10 ноември 2013, 17:03 часа • 20675 прочитания

Държавата строи специална съдебна зала за процеса на „Килърите”. Следващата седмица делото ще се гледа на втора инстанция не в Съдебната палата във Варна, а в затвора, при засилени мерки за сигурност.

Бившата столова на затворническата администрация се превръща в съдебна зала само за два месеца. Изцяло ремонтирани и прясно боядисани са стените. Сменени са бравите. Монтирани са микрофони, озвучаване и камери за видеонаблюдение, съобщи БТВ.

Към настоящия момент са похарчени около 50 000 лева. За конвоя на подсъдимите ще се изискват значителни мерки за сигурност не само от съдебна охрана, но и от МВР.

До момента по делото „Килърите” съдът прочете 9 доживотни присъди на трима души от групата на Петър Стоянов-Сумиста.

Делото „Килърите” е съдебен фарс и, ако използвам думите на сегашния главен прокурор, това е едно от срамните дела. Законът по него беше погазен тотално”, категоричен е обаче защитникът на Сумиста Николай Беров.

„Аз не го възприемам като емблема. Не го възприемам и като делото на моя живот. Възприемам го като един служебен ангажимент - твърде сериозен и отговорен, заяви прокурорът по делото Ася Петрова.

Само след дни прокуратурата ще реши дали да внесе нови доказателства за вината на Килърите, а защитата ще поиска процесът да се върне за ново разследване заради допуснати нарушения.

Снимка: Архив

 

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес