Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стреляха по свидетел срещу Галеви

12 юли 2012, 10:08 часа • 11344 прочитания

Таксиметровият шофьор Димитър Владимиров-Френскио подаде жалба в Районното управление на полицията в Дупница и в продължение на няколко часа дава показания, в които твърди, че в 3 часа след полунощ в сряда закарал клиенти в квартал "Гиздова махала". В момента, в който завивал с таксито на площадката пред квартала, срещу автомобила му започнало да се стреля.

Веднага се обадил на полицията в Дупница. Стресиран от изстрелите, не могъл да потегли, изчакал да дойде патрулката и съпровождан от нея, закарал автомобила пред Районното управление, пише  в-к Струма.

Полицаи направили оглед на таксито, по което не са открити следи от куршуми. По думите им по автомобила е хвърляно с камъни или е удрян с бухалка. Двете задни стъкла са направени на сол. Ако бе стреляно по стъклата, щеше да има дупки, а не да паднат целите, смятат полицаите.

С полицейски автомобил Димитър Владимиров бил закаран на мястото на инцидента в квартал "Гиздова махала", за да се направи експертиза.

"Един от засечените три куршума мина на 10 см от главата ми. Стрелбата избухна в ромския квартал "Гиздова махала" в 3,15 часа през нощта, след като оставих двама младежи клиенти. 20 метра изминах на обратен ход към центъра на Дупница, когато бяха произведени изстрели. На сол са двете задни стъкла на таксиметровия автомобил "Фолксваген Поло". Два от куршумите минаха директно през двете стъкла, на 10 см от главата ми, и само по чудо съм жив. Отървах се само с уплаха. Третият се заби в чистачката на задното стъкло и я разцепи на две", разказва таксиметровият шофьор.

Никого не видях в тъмното, в махалата няма и осветление. Възможно е да е капан, да съм приел поръчка за лобно място. Нямам други врагове освен от кръга на лицата, които ми отнеха къщата за 1,5 милиона лева. Смятам, че в този кръг са замесени нотариус, който се страхува за работното си място, бизнесмени, общински съветници, чиито имидж смятам, че е подкопан. Преди два дни получих решението на Кюстендилски окръжен съд, който се произнесе в полза на опонентите ми, и къщата остана в тяхно владение, въпреки свидетелите и събрания доказателствен материал. Не смея да изговарям имена, защото се страхувам. Но съм убеден, че това е дело само на човек от този кръг, заключи силно уплашен Димитър Владимиров.

Той е готов да обжалва решението на Кюстендилския окръжен съд, за което ще му е нужна нова държавна такса от 5000 лв., тъй като води гражданско дело.

Димитър Владимиров е на работа в таксиметрова фирма "Мега такси" при главния свидетел по мегапроцеса в делото срещу братя Галеви - Пламен Миланов. Димитър Владимиров е обект на покушения през 2-3 месеца от две години насам. Неотдавна беше запален автомобилът му и той твърди, че е умишлен палеж. От полицията съобщиха обаче, че става въпрос за късо съединение .

После беше пребит пред дома си. Няколко пъти заведението в центъра на Дупница "Червило", което стопанисваше, осъмваше със счупени витринни стъкла.

Името на Димитър Владимиров-Френскио нашумя преди 2-3 години, когато навръх именния му ден беше запален личният му автомобил пред дома му в Дупница. Тогава той обвини, че гардове на братя Галеви са възпламенили автомобила му и разкри, че имал взаимоотношения с Александър Васев, с прякор Сашо Боксьора. Според твърденията му Боксьора го изнудил и Мите Френскио му прехвърлил вилата си в Сапарева баня, която струва 1,5 милиона лева.

Редактор: Петър Проданов

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес