Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стоичков влезе в класация на неуспешни треньори

15 юли 2012, 12:19 часа • 6745 прочитания

Треньорът на Литекс Христо Стоичков намери място в антикласация. Легендата на българския футбол е сред 10-те най-големи бивши футболни величия, които са се провали като треньори, информира Фокус спорт.

Христо Стоичков бе известен с лошия си нрав, но магическият му ляв крак накара изцепките му на терена да изглеждат незначителни. 46-годишният бивш играч беше част от отбора на България на Мондиал 1994, където тимът стигна до 1/2-финалите, а самият той завърши като голмайстор на шампионата. Стоичков спечели пет титли на Испания и КЕШ с Барселона. Когато обаче нагази в треньорската професия, той така и не се доближи до успехите си на терена, пише порталът Goal.com за номинацията на Камата.

Негово е срамното изказване "Не вярвам в никаква тактика". Като за начало Камата се провали в опита си да класира България на Мондиал 2006 и после на Евро 2008. Последва ужасяващ кратък престой в Селта, вследствие на което тимът изпадна в Сегунда дивисион. В момента Стоичков е треньор на българския Литекс, продължава статията.

Освен него в тази антикласация попада и друг бивш селекционер на България - Лотар Матеус.

Редактор: Петър Проданов

Васил Хаджийски
Васил Хаджийски Отговорен редактор
Новините днес