Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стела Балтова: Зимният сезон стартира без зелен сертификат

06 ноември 2021, 08:45 часа • 6631 прочитания

Служебният министър на туризма Стела Балтова заяви, че очаква един интересен зимен сезон, но по последните проучвания 74% от българските граждани считат, че условията на зимен туризъм са отлични. Има редица изисквания, които са свързани с пандемията, което означава, че ще трябва да спазваме изисквканията, каза тя пред Нова телевизия.

По думите ѝ не е задължително използването на зелен сертификат в хотелите, но е необходимо хората да имат такъв, за да използват всичко в хотела. Стартираме зимния сезон без изискване на зелен сертификат за ски зоните и лифтовете, уточни Балтова. 

От Великобритания и Русия ще има туристи в нашите зимни курорти. Банско ги очаква и се надявам, че ще имаме един отличен зимен сезон. Нашите курорти са готови, категорична бе Балтова. 

Към момента няма да има хотели за карантинирани. 

Стела Балтова очаква да има и повече мобилни пунктове за ваксинация в зимните курорти. Зимните ни курорти са готови, мерките за безопасност са налице и здравният протокол е отделено внимание, че ще бъдат създавани корирдори, по които ще се движат туристите към ски лифтовете. обясни Балтова. 

Тя се надява да има хубав сняг в зимните курорти.

Стела Балтова отчете, че около 40% от бизнеса има зелен сертификат, което не е никак зле. Представят се регулярно и антигенни тестове. 

Служебният туристически министър е доволна, че хотелиерите и ресторантите работят активно и спазват мерките, за да привлекат повече туристи. Проверките за спазването на мерките ще зачестят в зимните курорти, като Министерство на туризма също ще бъде на фронта, за да помага.

Балтова се надява да не се стигне до локдаун, който да сложи край на зимния сезон. Надявам се да преодолеем високия процент на заболеваемост, за да имаме един много хубав зимен сезон, подчерта Балтова. 

Още: Министър Балтова: Сигурността на туристите пак да е на първо място за зимния сезон

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес