Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станишев: Оставката на Дянков е част от маневрите на ГЕРБ

18 февруари 2013, 14:04 часа • 5754 прочитания

Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев определи оставката на Симеон Дянков като част от маневрите на ГЕРБ, съобщи БНР.

Министрите са изпълнители на волята на Бойко Борисов, те са негови слуги, независимо как се казват, подчерта Станишев. Всичко това са панически ходове за отклоняване на вниманието от същинските проблеми - на обществото, на икономиката, на хората. И как да се окопаят във властта, как да я задържат за още няколко месеца и те да направят избори.

Изходът от тази ситуация може да бъде само политически, допълни той. С нови избори, на които хората да дадат своето доверие на тези, на които вярват. Да има легитимни институции, които изразяват обществените нагласи. Това правителство и този парламент загубиха пълно доверие. Това е резултат от политиката на ГЕРБ, които в продължение на години унищожават институциите в България, подчиняват ги, подчерта лидерът на БСП.

Станишев добиви, че фискалният резерв е паднал под законово допустимата граница. Изхарчиха всички пари на държавата, сега пускат нова емисия облигации с падеж след изборите. Той отново призова за оставка на цялото правителство и незабавни избори, които да се организират от друг кабинет, защото няма доверие, че този ще подготви честни избори.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес