Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Според проф. Балтов обстановката е сложна, но не сме безпомощни

19 ноември 2020, 11:28 часа • 1711 прочитания

Обстановката в София е сложна, но в никакъв случая не е на ниво, в което да сме безпомощни. Болниците са много подготвени и заредени, осигурени са нужните легла, за да поемем натиска от пациенти. Това заяви проф. Асен Балтов, директор на Института „Пирогов“, предаде БГНЕС.

Проф. Балтов сравни днешното положение със ситуацията около Цветница и констатира със съжаление, че тогава е имало „стриктни мерки, които са спазвани“, а в момента хората се правят, че не забелязват случващото се около тях.

Директорът на „Пирогов“ заяви, че гражданите ще получат адекватна медицинска помощ и няма да бъдат „оставени на улицата“. В същото време той отправи горещ призив към всички да спазват мерките на ограничение, да носят маски, за да не затрудняват здравната система.

Проф. Балтов обърна внимание и на ситуацията с антигенните тестове. Част от хората, които дават положителни проби за коронавирус при тези тестове, след това отказват да си направят и PCR тест. Много болни се скриват и продължават да ходят на работа и така пренасят заразата. „Нека обществото да бъде отговорно!“, призова проф. Балтов.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес