Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спор между БСП и Цачева прекъснаха отговорите на премиера

09 март 2012, 11:26 часа • 4753 прочитания

Процедурно-правен спор между БСП и председателя на парламента Цецка Цачева в пленарна зала прекъснаха отговорите на премиера по време на парламентарния контрол.

Борисов отговори на въпрос на Антон Кутев относно политиките на правителството за стимулиране развитието на икономиката в България. Впоследствие по силата на член от правилника за работа на Народното събрание/НС/ вицепремиерът Симеон Дянков взе думата и допълни отговора на премиера.

Това предизвика остро възражение от страна на Георги Пирински, който обвини Цачева, че нарушава за пореден път правилника и не спазва разпоредбите като е дала думата на Дянков , когато въпросът е зададен към Борисов.

В лично обяснение Цецка Цачева припомни, че във всеки нормативен акт има общи разпоредби, които се отнасят до всички видове заседания, а в НС те са със законодателен характер или парламентарен контрол. Текстът, който цитирахте, обърна се тя към Пирински, не съдържа конкретна възбрана. Внесете предложения за промени в правилника, защото до момента няма постъпили такива, посъветва тя депутатите от БСП.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес