Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спират строежа на метрото на бул. "Черни връх"

24 юни 2015, 14:48 часа • 10801 прочитания

С цел безопасност са спрени строителните работи по изграждането на метрото в участъка, където за пореден път пропадна част от тротоара и платното на бул. "Черни връх".

От днес ще бъде затворен за движение на пешеходци и превозни средства и участъка от тротоара и едното пътно платно на бул."Черни връх", съобщиха от Столична община.

Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе оперативка на място на обекта с експерти от"Метрополитен", Софийска вода", "Топлофикация", дирекция "Транспортна инфраструктура" на Столична община, кмета на район Лозенец Любомир Дреков. В работната група са включени и външни експерти от Университета по архитектура, строителство и геодезия и Минно-геоложкия университет. Ръководител на работната група е директорът на дирекция контрол по строителството на Столична община Влади Калинов".

Към момента не е установена причината за пропадането. Арх. Калинов каза, че експертите, които започнаха проучвания от сутринта, ще продължат работа. Ще бъдат проучени и обследвани на място всички подземни комуникации - мрежи и съоръжения. Проверяват се съоръженията на подземната инфраструктура на "Топлофикация", "Софийска вода", кабели и други.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес