Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Собственикът на "Ораново": Подарявам мината на Стойнев, ако разбира повече

19 юли 2013, 17:30 часа • 13555 прочитания

Концесионерът на рудник "Ораново" Красимир Михайлов е готов да подари мината на икономическия министър Драгомир Стойнев, ако разбира повече от въгледобив. Това обяви самият той в разговор с журналисти.

"Готов съм да подаря рудника на министър Драгомир Стойнев. С удоволствие ще му направя този жест. За осем години съм инвестирал в тази мина над 20 000 000 лева. Загубите за същия период възлизат на 5 000 000 лева", каза Красимир Михайлов.

Днес бизнесменът отиде с адвокат в полицията, след като по-рано бе обявен за общонационално издирване.

"Не съм се явил на мястото на трагедията, за да не си правя пиар като министрите на гърба на майките с черни забрадки", коментира Михайлов обвиненията за неявяването му на мястото на инцидента.

"На първата секунда знаех за аварията, но аз нямам работа там, защото само ще преча. Колко народ се изредиха на мястото на трагедията да правят черен пиар с трагедията на хората, знаете за кои говоря", допълни той.

Михайлов заяви, че ще отпусне по 50 000 лева на семействата на двамата загинали.

Концесионерът заяви, че никой не го е издирвал. Снощи обаче от мината му звъннали и му съобщили, че има призовка да се яви в благоевградската полиция по започналото досъдебно производство от прокуратурата, което е по член 123 от Наказателния кодекс.

Той добави, че въгледобивът е въпрос на национална сигурност и той не може да бъде закрит.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес