Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Собственици на заведения и нощни клубове протестират в Благоевград и Пловдив

03 септември 2021, 16:11 часа • 3001 прочитания

Собственици на заведения и нощни клубове, както и представители на свързани с тях бизнеси от област Благоевград, излязоха на протест на главен път Е-79, предава БНР.

Под блокада е главен път Е-79. Хората са на пътното платно, охранявани засега само от полицията, без да се използва сила, а плакатите настояват да отпаднат всякакви ограничения за бизнеса, други твърдят, че социалните мерки въобще не стигат до хората за тяхното оцеляване, а трети директно задават въпроса - как да си платим наема и как да изпратим децата на училище.

Хората настояват да отпаднат всякакви ограничения, тъй като според тях ситуацията не го налага и се чувстват изкупителна жертва на сценария за стимулиране на ваксинирането в България.

Това заявиха те пред националното радио. Те ще участват и в националния протест идния вторник, а дотогава очакват държавата да се намеси и да въведе по-реалистични мерки по отношение на ресторантьорите, нощните клубове и свързаните с тях бизнеси.

Блокадата на Е-79 остава.

В Пловдив ще има протест на собственици и работещи в заведения и нощни клубове под наслов „Свобода за бизнеса“. Участниците в него ще преминат в шествие по централната пешеходна улица.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес