Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Снежната покривка се трупа и изненада всички

30 ноември 2021, 07:25 часа • 1760 прочитания

Снежната покривка вече е 5 сантиметра. Това заяви синоптикът от БАН Анастасия Стойчева пред БНТ. 

От запад започва спирането на валежите, в Източна България ще спре по-късно през деня, но в комбинация с вятъра това ще създаде доста затруднения особено по планинските проходи и пътищата. Количествата на валежите ще са значителни и част от районите ще със сняг. 

По думите ѝ обстановката си е доста сериозна, но винаги първият сняг изненадва всички. Освен че има снежна покрива, ще започне да заледява, предупреди Стойчева.

В сряда и четвъртък няма да има валежи от сняг в страната. Сутрешните температури обаче ще бъдат отрицателни. Декември месец ще бъде с доста валежи от сняг и ще е с над климатичните норми като количества валеж. Между 12 и 17 градуса могат да стигнат температурите през декември месец. 

Началото на декември месец ще започна с леко затопляне. В петък, събота, неделя и понеделник с чести промени в температурно отношение ще има ту дъжд, ту сняг, ще има условия и за поледици. Анастасия Стойчева призова хората да гледат прогнозите за времето, за да бъдат добре информирани. 

В последното десетдневие на декември месец ще има обстанокви със снеговалежи, ще има и традиционното характерно климатично новогодишно затопляне, но ще има достатъчно сняг за празниците. Отиваме си към хубава зима, каза още Стойчева. 

Още: Кога ще дойде "сиромашкото лято"

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес