Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Служителите в затворите на протест заради увеличено работно време

26 май 2014, 21:12 часа • 25585 прочитания

От няколко дни във варненския затвор и следствените арести в Шумен и Варна тече протестна подписка заради необоснована заповед на Министерството на правосъдието, касаеща промяна на работното време на надзирателите. Това съобщават от синдиката на служителите на затворите.

С новата заповед правосъдното министерство се опитва да наложи изцяло нов сменен режим в затворите, при който служителите да работят на 12 и 8 часови смени, без да е осигурило увеличение на надзорно-охранителния състав.В същото време ведомството дължи суми за положен извънреден труд на варненските надзиратели по спечелени съдебни спорове на около 50 служители на варненския затвор.

Инициираната от Синдиката на служителите в затворите подписка към момента е подкрепена от болшинството надзиратели. Надзирателите са в протестна готовност от 22 май и са готови на по-крайни действия.На 31 май подписката официално ще бъде внесена в Министерството на правосъдието. Подобни подписки текат в момента във всички затвори и повечето арести на територията на страната.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес