Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Служители на "Булгартабак" протестират "спонтанно" пред централата на "Да, България"

06 декември 2017, 10:53 часа • 2892 прочитания

Служители на „Булгартабак - Холдинг“ започнаха "спонтанния" си протест. Шествието тръгна от националния стадион „Васил Левски“, след като близо 20 автобуса пристигнаха на паркинга на съоръжението.

Причина за протеста е негативната, според холдинга, медийна кампания, която се провеждала срещу компанията от страна на лидера на партия „Да, България“ Христо Иванов.

Протестът идва след разпространения доклад на турската служба за противодействие на организираната престъпност и контрабанда, в който се споменава "Булгартабак" и се посочва, че продукти на компанията са контрабандно прекарвани през Турция към Близкия изток.

Протестиращите носиха плакати, на които пишеше „Не сме контрабандисти“, както и „Иво Прокопиев – крадецът вика „Дръжте крадеца“. Има и плакати с надписи "Да, България - партия на националните предатели".

Протестът се раздели на два лъча, като единият от тях тръгна към централата на "Да, България", която се намира на бул. "Драган Цанков".

Припомняме, че за готвения "спонтанен" протест съобщи още вчера журналистът Еми Барух в профила си във Facebook. Според информацията ѝ всички работници били инструктирани да се явят рано сутринта пред фабриката в Благоевград, където "под строй" да бъдат качени на автобуси и закарани в София.

Снимка: Архив

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес