Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Служебният правосъден министър преразпредели ресорите на заместниците си

07 март 2017, 06:30 часа • 2916 прочитания

След като в края на миналата седмица служебният премиер Огнян Герджиков запълни екипа на правосъдния министър с третия й заместник, днес Мария Павлова със заповед е преразпределила ресорите между тях.

Заместник-министър Алексей Трифонов, съдия в наказателното отделение на Софийския градски съд, заседавал по няколко обществено значими дела, ще контролира дейността на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", Главна дирекция "Охрана", Държавно предприятие "Фонд затворно дело", както и на дирекция "Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека". Повече за съдия Трифонов четете тук.

Заместник-министър Деница Александрова-Митрова, която е съдия в Административният съд - София-град, ще отговаря за дирекциите "Съвет по законодателство", "Международно правно сътрудничество и европейски въпроси", "Стратегическо развитие и програми", "Електронно правосъдие и регистри" и "Международна правна закрила на детето и международни осиновявания", съобщи пресцентърът на правосъдното ведомство.

Заместник-министър Валери Тарандов, който е зам.-председател на Софийския арбитражен съд при Сдружение "За развитие на правото в България", е натоварен с най-много задължения. Той ще контролира дейността на Инспектората на министъра, дирекциите "Българско гражданство", "Взаимодействие със съдебната власт", Централния регистър на особените залози, Агенцията по вписванията и Националното бюро за правна помощ.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес