Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Служебният кабинет прехвърли над 140 хил. долара към фонда за подпомагане на Украйна

23 ноември 2022, 17:01 часа • 2634 прочитания

Служебният кабинет прие решение, с което одобри пренасочване на внесени от България и неусвоени финансови средства в размер на 141 000 щатски долара. Те ще отидат в помощ на Украйна.

Прехвърлят се от прекратения Доверителен фонд на НАТО за Афганистанската национална армия към Доверителния фонд за всеобхватния пакет за подпомагане на Украйна (Comprehensive Assistant Package - САР).

Пакетът САР, заедно с включените в него проекти, се очертава като основния механизъм на НАТО за оказване на всестранна отбранителна подкрепа за Киев.

Решението е взето в контекста на срещата на държавните и правителствените ръководители на страните от НАТО, проведена на 28-30 юни 2022 г. и във връзка с утвърдения извънреден преглед на всеобхватния пакет за подпомагане на Украйна.

"Документът е акт на съпричастност и има висока практическа и политическа стойност, изразяваща се в укрепването на двустранните отношения с Украйна и видим български принос в подкрепа на страната в рамките на НАТО", съобщават от Министерски съвет.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес