Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След смъртта на колоездача край Стадион "Локомотив" - "Поход за живот"

29 октомври 2019, 09:25 часа • 2754 прочитания

Велопоход в памет на всички велосипедисти, станали жертва на катастрофа, и загубили живота си на пътя ще се проведе тази вечер от 18 часа от Министерския съвет към министерство на вътрешните работи. Повод за шествието "Поход на живота" е поредният случай на загинал колоездач.

Продължава издирването на шофьора, който блъсна 42-годишен велосипедист и избяга в София. Инцидентът стана миналия понеделник на столичния булевард "Рожен" в близост до стадион "Локомотив". Катастрофата завърши с фатален край за колоездача Константин Касабов, който почина в болницата.

На булеварда няма камери и колата не може да бъде намерена. Близките на загиналия продължават да търсят информация и свидетели на случилото се.

"Апелираме към хората, които в понеделник са били около 08:20 до стадион Локомотив, кръстовището на булевард Рожен да дадата информация и да разкажат какво са видели. Да се свържат със СДВР или телефон 112, тяхната анонимност е гарантирана", призова Станимир Мезарджиев, близък на семейството пред БНТ.

Случилото се породи силна обществена реакция и провокира мирния протест на велоорганизации, който отново призовават за по-голяма бдителност на пътя и промени в законодателството, които да защитят живота на колоездачите.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес