Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След пълната забрана за райския газ: ГДБОП подхваща дискотеките, ще се следи и за онлайн продажбата

28 септември 2024, 16:49 часа • 438 прочитания

Институциите са мобилизирани заради пълната забрана за продажба на райски газ на физически лица.

Припомняме, че окончателно през седмицата депутатите забраниха продажбата на райски газ на физически лица, като досега законовите текстове засягаха само разпространението на непълнолетни.

ГДБОП ще следи за сайтове, които го продават, а униформени ще влизат в увеселителни заведения. Глобите, които се предвиждат при нарушения са солени – започват от 5000 и стигат до 40 000 лв. или дори затваряне на търговски обект.

Още: Стартира кампания срещу употребата на райски газ от учениците

Всичко ще се прилага, след като промените в Закона за здравето, които бяха приети от парламента през седмицата, бъдат обнародвани в Държавен вестник. 

"Всички увеселителни заведения и места където виждахте, че се продава райски газ – там нашето присъствие ще е задължително. Ние ще бъдем безкомпромисни към всеки, който се опита да продава райски газ на нашите деца", предупреди служебният вътрешен министър Атанас Илков.

"Работата на министерството е чрез Регионалните здравни инспекции (РЗИ) да осъществява контрола и да налага административните мерки", уточни служебният здравен министър д-р Галя Кондева, цитирана от bTV.

Още: Работа ли е на ГДБОП да сваля сайт, иронизиращ Пеевски? Коментар на Даниел Киряков (ВИДЕО)

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес