Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слави Трифонов: Мафия може да бъде само Кирил Петков, защото има власт

18 юни 2022, 18:42 часа • 9400 прочитания

Вчера стана ясно, че френското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС) е изпратило предложение, свързано с ветото върху Северна Македония до Комисията по външна политика в Народното събрание. Предложението се превърна в повод Слави Трифонов да се включи отново от своята телевизия и направи изявление. 

По думи на Трифонов Кирил Петков е водил много по-различна политика от външно министерство за Северна Македония: "От френското предложение за стартиране на преговорите за еврочленство на Северна Македония стана ясно, че Кирил Петков е водил друга външна политика, различна от тази на правителството. В този документ се говори за "българско малцинство - нещо, което никога не сме приемали. Истината е, че в Северна Македония няма българско малцинство, има българи", каза Трифонов.

Предложението България да пусне РСМ да стартира преговорите, а ЕС и Франция после да гарантира, че РСМ ще приеме ангажиментите си по договора за добросъседство от 2012 г., той определи като "гаранция-Франция".

Трифонов нарече управлението на Кирил Петков двойствено и не забрави и да го определи като национален предател.

Относно разцепването на партията му и търгуването на бивши негови депутати, лидерът сподели, че колкото и да продължава, той няма какво да губи. Защото такъв тип работа е унизителна и срамна, а по негови думи Кирил Петков иска да си запази властта на всяка цена.

“И да ми оставите само Тошко Йорданов - аз няма да се спра. Какво ще вземете от човек, който няма какво да губи”, споделя още Слави.

Певецът не пропусна да коментира и протестът, където негови народни представител бяха освиркани под надслов, че са “мафия” и “корумпирани”. Лидерът даде обяснение, че мафия означава сраставне на организирана престъпност с държавна власт. Затова зададе реторичен въпрос - “Как да бъдеш мафия, като нямаш власт?”

По негови думи, точно поради тази причина е напуснал властта, защото така има възможност да бъде мафиот, внушавайки, че правителството, начело с Петков, са такива: "Мафия може да бъде само Кирил Петков, защото има власт", категоричен бе Трифонов.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес