Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слагат край на "Декстър" след осми сезон

24 април 2013, 16:16 часа • 10557 прочитания

Каналът Showtime (част от CBS) обяви, че ще дръпне щепсела на успешния си сериал "Декстър" (Dexter) за специалиста по следи от кръв, който междувременно е и сериен убиец. Последният, осми сезон на "Декстър" тръгва на телевизионния екран в САЩ на 30 юни.

Сериалът донесе на гавната звезда Хол "Златен глобус" и награда от Гилдията на екранните актьори. Освен това има над 13 млн. почитатели във Facebook, а финалът на последния му сезон миналата година бе гледан от над 7 млн. американски зрители. Поредицата се излъчва и в много държави в Европа и Азия.

Това лято, след края на осмия си сезон, поредицата с участието на Майкъл Хол, която промени границите по отношение на насилие и черен хумор в телевизията, ще прекрати творческия си живот, предаде "Ройтерс".

"Когато дебютира през 2006 г. "Декстър" промени жанра, като изведе антигероя до нови висини... културното му влияние ще остане осезаемо още дълги години", коментира в изявление председателят и изпълнителен директор на Showtime Матю Бланк.

Пред "Ентъртеймънт Уикли" Майкъл Хол, който е и изпълнителен продуцент, споделя, че героят му е бил готов за своя финал, когато тайният му живот като сериен убиец бива разкрит в края на шести сезон от сестра му Дебра, която е полицейски служител.

"Винаги съм подкрепял това да има диалог със сценаристите и това да усещаме заедно как най-добре да доведем тази история у дома ѝ - не просто да приключим всички остро, а да открием някакъв вид заключение", допълва той пред изданието.

"Трябва да има някаква финална игра. Когато Деб разбра, се прокрадна усещането, че се приближаваме към момент, в който светът, такъв какъвто Декстър го познава, ще свърши", казва още Хол.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес